Iskolatitkár: +36-1-313-6087

titkarsag[@]szentanna-gk.hu

1081 Budapest

Bezerédj utca 16/a

"Lépteimet irányítsd szavaid szerint"

123 456 789

info@example.com

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

07:30 - 19:00

Monday to Friday

Húsvéti felkészülés

Húsvéti lelki felkészítést tartottak görögkatolikus atyák a főváros egyetlen görögkatolikus középiskolájában.

A Leövey Klára Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium 2017 szeptemberében került a Hajdúdorogi Főegyházmegyéhez. Első évben Kocsis Fülöp érsek metropolita segítette a tanárok húsvéti felkészülését.

Ebben az évben három budapesti görögkatolikus atya beszélgetett az iskola tanulóival Húsvét üzenetéről: Boldogság, jóság, szeretet.

Mihály atya a szent három nap eseményein vezette végig a fiatalokat. Arról beszélt, mindannyiunk közös vágya, hogy szeressünk és szeretve legyünk. Így jutottak el húsvét első üzenetéhez: Isten a Szeretet.

András atya arra hívta fel a fiatalok figyelmét, hogy mindannyian Isten hasonlatosságára vagyunk teremtve. Rossz szokásaink, hibáink, bűneink mögött ott van bennünk a jóságra való törekvés. Ismerjük fel Húsvét második üzenetét: Isten a Jóság.

János atya azt kérdezte a diákoktól, mi teszi őket boldoggá. A beszélgetés során elgondolkoztak azon, hogy a boldogság nem feltétlenül az anyagi javak elérése, és a szenvedés nem jelent feltétlenül boldogtalanságot. Húsvét harmadik üzenete: boldogságunk megélése Istennel való kapcsolatunk megélésén múlik.

Legutóbbi bejegyzések
Közelgő események

Nincsenek következő események.