Iskolatitkár: +36-1-313-6087

titkarsag[@]szentanna-gk.hu

1081 Budapest

Bezerédj utca 16/a

"Lépteimet irányítsd szavaid szerint"

123 456 789

info@example.com

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

07:30 - 19:00

Monday to Friday

Ami igazán nyomot hagy a lelkünkben…

  • Szentannások a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson –

 

Kis idő elteltével visszatekint az ember a lelki élményekre, hogy lássa, hozott-e változást az életében. A budapesti görögkatolikus gimnázium és technikum diákjai és tanárai számos NEK-es programon vettek részt, ami közösségi és egyéni szinten is a lelkünk épülésére szolgált. Különösen fontos ez nekünk idén, hiszen a szentannások mottója ebben a tanévben: a közösség, közösségépítés.

Érsek atya tanítása csengett a fülünkben, aki azt kérte tőlünk, hogy tegyünk 1 lépést Isten felé. Hát mi tettünk: az Örömhírvétel Óvodával közösen több, mint 100 zarándok testvért fogadtunk a Kongresszus záró hétvégéjén.

A 11. és a 12. évfolyamosok a Forrásponton vettek részt, ami meghatározó lelki élmény volt keresők és gyakorló keresztények számára egyaránt – együtt emelhettük lelkünket a jelenlévő Krisztushoz.

 

 

A szombati családi nap a beszélgetésé, a játéké, a kapcsolatteremtésé volt: a Főegyházmegye iskolái, óvodái és a családpasztoráció sátrában egész nap óriási volt a forgalom. Atanáz püspökatyánk, Habsburg György nagykövet úr és még sok más kedves vendég fordult meg nálunk.

 

Délután a 10. évfolyamos diákok vettek részt a szentmisén és a gyertyás meneten. A meghitt, szeretetteljes vonuláson felemelő élmény volt látni, hogy ilyen sokan indultunk el közös célért: találkozni Jézussal!

 

A pápai szentmisén a 9. évfolyamosok vettek részt. Ferenc pápát szinte közvetlen közelről láthattuk, ezt a pillanatot egy életre a szívünkbe zártuk mi, szentannások.

 

Tanáraink iskolalelkészünk kíséretében tekintették meg az Orcád Világossága görögkatolikus kiállítást. A nagyszerű tárlatvezetést követően a Szent Efrém férfikar előadását hallgattuk meg, aminek a különlegessége volt, hogy iskolánk egyik tanulója, Tivadar Alexandra is szerepelt.

 

Hálásak vagyunk a Jóistennek a kegyelmekért, amit ebben a néhány napban kaptunk: szorosabbra fűzték a köteléket köztünk és Isten között, közösségünk és más közösségek között, ember és ember között.

 

Vénusz Edina

Legutóbbi bejegyzések
Közelgő események

Nincsenek következő események.